Resept har byens beste mat

Vanvittig godt:

Undertegnede er fortsatt i sjokk etter torsdagens besøk på Resept. Maten de lager er noe av det beste jeg noensinne har spist.

– Forskjellen på veganer og vegetarianer er at vi overhodet ikke bruker produkter fra dyr. Unntaket er litt melk i kaffen og honning, sa Cathy Smith, barsjef på Resept og smilte.

Burde ha visst det.

Jeg har ikke hørt noe om Resept, utover at det var blitt «et sånt vegetarsted», etter at Kristian Lundsten og Øystein Lunde Ohna overtok stedet i fjor høst.

Hadde derfor ingen forventninger på forhånd utover at det i hvert fall ikke ble biff denne dagen.

Jeg ble derfor mildt sagt overrasket da den ene fantastiske retten etter den andre kom på bordet.

Fellesnevneren er stilig utseende koblet med ekstremt gode, spennende og uvante smaker på maten, der absolutt alt er laget kompromissløst fra bunnen av.

Maten på Resept er kort og godt sensasjonell og gjør stedet til byens beste spisested for tiden.

Først ut var økologisk landbrød med asparges (109). Sylferskt brød smørt med en slags majones laget med tofu som bindemiddel og smaksatt med urter.
Fantastisk godt.

I tillegg vanket det økologiske poteter med linsefrø, røykte mandler, bakt tomat med en slags brødkrumme og perfekt stekte og sprø asparges og selvdyrkede spirer.

Hver for seg byr de forskjellige tingene på nydelige smaker og sammen blir det himmelsk.

Makirullene med blant annet syltet aubergine, tørket tomat, japansk reddik og agurk kom på bananblad.

– Det kan du ikke spise, sa Smith.

Men det andre kunne spises. Og igjen var det snakk om fantastiske smaker og ekstremt bra balanse på smakselementene.

Thai gresskarcurry (139) høres ikke all verdens spennende ut.

Men det var den.

– Vi lager curryen helt fra bunnen av, sa Ohna og tilføyde at dagen vanligvis starter i ymse innvandrerbutikker for å handle inn råvarer.

Fabelaktig god saus med villris langs kanten og peanøttpanert tofu på toppen. Mellom dette lå kål og gulrot med sitrus samt diverse sprø grønnsaker. Forsiktig pyntet med jordbær som i tillegg viste seg å være en svært god smakskombinasjon sammen med curryen.

Tre retter, to glass vin, kake og kaffe kom på 610 kroner.

Vurdering

Miljø terningkast seks
Resept ligger herlig avskjermet til innerst i Østervåg og er etter min mening et herlig sted å spise ute. De nye eierne overtok stedet i fjor høst og har siden januar forandret profilen til et veganerspisested. Det betyr at noen gamle gjester har forsvunnet og nye kommet til. For tiden har stedet veldig godt besøk.

Meny og vinkart terningkast fem
Ekstremt spennende retter der det går i diverse smørbrød, supper og diverse varmretter til meget hyggelige priser (89 til 139). I tillegg kan du også gå for diverse sideretter og det som måtte stå som dagens retter på tavlen i baren.

Kaffen er selvsagt økologisk og det lar seg også gjøre å få økologisk øl og sider.
Også vinene er økologiske og utvalget kunne ha vært bedre. Men skitt la gå. Nye varer er på vei inn.

Maten terningkast seks
Lekkert utseende på maten som lages med stort engasjement av de aller beste råvarene fra bunnen av. Fantastiske smaker og fabelaktige smakskombinasjoner. Noe av det beste jeg har smakt noensinne.

Drikke terningkast fem
Godkjente glass (i hvert fall rødvinsglasset) og bra temperaturer på rødvin og hvitvin.

Servering terningkast seks
Som på Sting fungerer Resept slik at du bestiller og betaler maten inne. Så går tingene av seg selv. De som jobber på stedet er hyggelige folk med et utrolig engasjement og stolthet over det de holder på med.

Totalvurdering terninkast seks og 28 poeng

Vil du lese flere anmeldelser av byens uterestauranter kan du gjøre dette her

Vist 707 ganger. Følges av 1 person.
Annonse